Tumman ja täyteläisen leivän kanssa sopivat kevyet ja kesäiset, itsetehdyt levitteet.
Kesän kynnyksellä järjestettyihin polttareihin tarvittiin pientä suolaista. Itsetehty leipä ja levitteet ovat tosi kiva idea, ja sopivat hienosti vaikka tuliaisiksi mökille :)
Levitteiden kaveriksi tehtiin myös gluteeniton peltileipä mukaellen Chocochilin reseptiä. Ihan ei mennyt nappiin korvaten vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla, tuli aikas lätty, mutta muuten ok. Resepti itsessään on oikein mainio, voin suositella. Gluteenitonta versiota pitää vielä vähän tuunata :) Murheet sikseen, siitä sai kivoja kolmioleipiä, joiden välissä oli eri levitteitä. Leivästä vaan ei jäänyt kuvia.
Täyteläinen olutsaaristolaisleipä
5 dl stout-olutta
5 dl tummaa olutta
100 g tuorehiivaa
4 tl suolaa
2 dl leipäsiirappia
5 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
10 dl vehnäjauhoja
3 dl vehnäleseitä
Lämmitä oluet 37-asteisiksi esim. mikrossa.
Murustele ja sekoittele mukaan hiiva.
Sekoita mukaan suola ja siirappi.
Lisää vähitellen maltaat, jauhot ja leseet.
Sekoita löysäksi taikinaksi. Ei tarvitse vaivata, riittää kunhan aineet ovat kunnolla sekaisin.