Mansikka-chili gazpacho

Voiko tomaatin korvata mansikalla? Todellakin! Samankaltaiset hapokkaat maut vaihdokkivertailussa.

Kun hapokas tomaatti korvataan toisella hapokkaalla mutta makealla vaihdokilla, saadaan edelleen iloisen värinen ja todella mielenkiintoinen alku-, väli- tai jälkiruokakeitto. Pyydä ystävääsi kertomaan, mitä makuja hän löytää; suolaista vai makeaa?

Tarvitset:

  • 1 litra kotimaisia mansikoita
  • 1 punainen paprika
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni punainen chili (ilman siemeniä)
  • 0,5 dl luomuoliiviöljyä
  • 2,5 rkl balsamicoa
  • 1 rkl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria

Valmistus:

  1. Pilko ainekset ja sekoita kaikki kattilassa.
  2. Lämmitä seosta miedosti (n. 50 asteessa) 10 minuuttia.
  3. Soseuta sauvasekoittimella.
  4. Jäähdytä.
  5. Tarjoile, koristeena tuoretta mansikkaa ja ruohosipulia.

Onpa kyllä jännän makuista. Balsamico vahvistaa mansikan hapokkuutta, on sekä suolaista että makeaa. Testaa ihmeessä! Pieni määrä, esim. desin verran per ruokailija riittää.

Tämä artikkeli noudattelee ”they go really well together” -konseptia, ja toteuttaa molekyylikokkauksen flavor pairing -ideaa. Aiheesta löytyy mukavasti juttua norjalaisen Martin Lerschin Khymos.org -saitilta. Reseptiikan pohja on Arto Rastaan käsialaa, molekyylikokkauskurssilta Kulinaarisesta Instituutista.


Yksi kommentti artikkeliin “Mansikka-chili gazpacho


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Muuta hyvää settiä