Hirvipullat

Hirven jauhelihaa suoraan Suomen Lapista. Liha pulliksi.

Hirvestysaika on itse asiassa käsittääkseni ihan juurikin näillä näppäimillä. Toisaalla rojekti ”pakastin sulatukseen” jatkuu. Sunnuntai-illan chillailuun halusin jotain vähän juhlavampaa, joten metsästin pakastimen pohjalta vakuumiin pakattua jauhettua hirveä.

Pullataikina:

Lisäksi tarvitset paistinpannun, kapustan, kulhon, uunipellin ja leivinpaperia. Ja puhtaat kädet, kuten aina.

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota pannulla voissa läpikuultavaksi hiljaisella lämmöllä n. 15 min.
  3. Laita sipulit jäähtymään.
  4. Sekoita kulhossa kerma, korppujauhot, kananmuna ja fondi.
  5. Anna jauhoseoksen levätä hetki.
  6. Lisää jauheliha ja jäähtyneet sipulit.
  7. Vaivaa taikinaksi. Voit näyttää sauvasekoitinta tai heittää massan tehosekoittimeen, jos haluat tasaisempaa settiä.
  8. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
  9. Pyörittele märin käsin 3-senttisiä pullia pellille.
  10. Työnnä pelti uuniin ja laske samalla lämpötila 225:een.
  11. Paista n. 14 minuuttia.

Tästä taikinasta tuli 40 kappaletta halkaisijanltaan noin kolmesenttisiä pullia.

Valmiiksi maustetut korppujauhot ovat kätevä lisä kaapissa. Ne sisältävät suolan ja mausteet. Toisaalta näillä maustetut pullat maistuvat aina hieman samanlaiselta. Mutta hommaa voi varioida loputtomasti. Nyt halusin kuitenkin pitää kaiken pelkistettynä ja maistella, miltä hirvenliha maistuu chileittä tai fetoitta.

Ja maistuvathan ne. Hyvä maku löytyy usein yksinkertaisista asioista. Aika lähellä naudan paistijauhelihan makua, mutta sopivalla riistatwistillä. Kaveriksi ei oikeastaan tarvitse yhtään mitään. Tai no jos vähän punaviiniä (koska Bin 555:ssä on juuri nyt uusi, kaunis pullo) ja vaaleaa leipää? Joo.


3 kommenttia artikkeliin “Hirvipullat

  1. Hirvipullat on kyllä hyvejä, mutta mun pakastimessa on vaan heponen ja lampaksia. Ei hirvee. Pitää varmaan käydä hallissa.

  2. Tulos ei todellakaan ollut hirveä, ja kuitenkin oli. Poropullia voisi kokeilla myös, hallista tai Stockalta metsästäen.

    Tulossa myös hepos- ja lammasartikkelia jatkossa.

    Saisikohan Tampereen seudulta tuoretta riistaa? Esimerkiksi villisika kiinnostaisi suuresti. Hallille?

  3. Hirveä on pakkanen piukassa metsästävän siipan ansiosta ja poro on tilattu. Tähän lihapullaohjeeseen lisään lasten köksäkirjasta opitun vinkin sekoittaa korppujauhe ensin jauhelihaan ja vasta sitten lisätä neste. Näin tulee helpommin tasaista eikä korppujauhe klimmppiinny ellei käytä sähkövempaimia.


Vastaa käyttäjälle Hanna Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä