Puolukkainen juustokakku
Piparitaikinapohjalla varustettu ja puolukoin koristeltu juustokakku sopii ihanasti jouluiseen pöytään.

Valmistin ystäväni Minnan kanssa hänen pöytälaatikkoreseptillään makoisan juustokakun puolukoilla. Kakku on helppo valmistaa valmiista piparkakkutaikinasta.
Pohja
- 250 g piparkakkutaikinaa
Painele piparkakkutaikina irtovuoan pohjalle ja nosta n. 5cm reunoille. Voit myös kaulita taikinan valmiiksi ja leikata siitä ympyrän pohjalle ja suikaleet reunoille.
Täyte
- 2 kananmunaa
- 2,5 dl sokeria
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g puolukoita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, ja sekoita mukaan tuorejuusto. Kääntele joukkoon puolukat. Kaada täyte pohjan päälle. Paista kakkua uunin alatasolla 175°C noin 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä 30 minuuttia.
Kuorrute
- 200 g ranskankermaa
- 1 rkl tomusokeria
Sekoita ranskankerma ja tomusokeri, ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.