Punajuurisipsit

Kesäpöydän suolaiset ja rapeat pikkunaposteltavat syntyvät helposti punajuurista ja muista kotimaisista juureksista.

  1. Poista punajuuresta kova kantaosa. Kuori. Jos haluat säilyttää kuoren vitamiinit, pese se hyvin juuresharjalla.
  2. Viipaloi punajuuri mandoliinilla noin yhden millimetrin paksuisiksi viipaleiksi.
  3. Lämmitä auringonkukkaöljy paksupohjaisessa kattilassa n. 160-asteiseksi.
  4. Laske varovasti kattilaan viipaleita yksitellen sen verran, että ne uivat vapaasti eivätkä mene päällekäin.
  5. Paista viipaleita kaksi-kolme minuuttia, kunnes eivät tunnu enää joustavan pehmeiltä.
  6. Käyttäen metallista reikäkauhaa, nosta viipaleet kuivumaan talouspaperin päälle. Ripottele heti päälle suolaa.
  7. Anna jäähtyä hetki.

Mandoliinin puuttuessa voit käyttää viipaloimiseen myös terävää veistä, juustohöylää, kuorimaveistä tai yleiskonetta ja sen siivutusterää.  Öljyn lämpötilan mittaamiseen hyvä apuväline on digitaalinen paistomittari, jonka anturin voi upottaa öljyyn. Jos viipaleet tuntuvat kovin kosteilta ennen paistoa, kannattaa ne kuivata talouspaperilla ettei öljy räisky. Paistossa kannattaa käyttää mahdollisimman korkearaunaista kattilaa ja mahdollisimman vähän öljyä räiskymisen välttämiseksi.

Myös muut juurekset maistuvat sipseinä hyvältä, erityisesti lanttu ja porkkana. Kokeile myös palsternakkaa ja retikkaa. Seikkailunhaluisemmille suosittelemme maniokkia tai Blue Congo -perunaa.

Ylhäältä vasemmalta: retikka, palsternakka, porkkana, punajuuri ja lanttu.

Hyvän Maun Rajalla toivottaa aurinkoista kesää!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Muuta hyvää settiä