Mallaslimppu leipäkoneella

Mallasleipää leipäkoneella.

Rakastan leipää. Jokainen aamu alkaa ruisleivällä ja teekupilla. Ostin hetki sitten leipäkoneen. Niinpä. No, kaikenlaiset koneet ja laitteet ovat vaan niin kivoja, ja tämä Kenwoodin malli BM450 on ihan tyylikäskin.

Kaikenlaista leipää olen yrittänyt koestaa koneen mukana tulleesta ärsyttävän pelkistetystä ohjevihkosesta. Tulokset ovat olleet aika laihoja, kirjaimellisesti. En saa leipää jostain syystä kohoamaan, tai sitten se kohoaa liikaa ja lässähtää paistovaiheessa. Tai ehkä se lässähtää sen takia, että prosessia pitää aina vähän väliä käydä kurkkimassa luukusta :) Niin, ja se maku… jokainen lohkare on maistunut enemmän tai vähemmän samalta sahajauholta.

No, tänään pakastin tyhjeni Reissumiehestä (on se vaan niin suomalaista ja hyvää). Kaapissa maltaita ja jauhoja… mallaslimppua? ”Leuka tiukasti rintaan ja kohti uusia pettymyksiä”, pyysi leipäkone. Ideantynkää lähdin metsästämään tiedon valtaväylältä, eikä aikaakaan kun Lynx-niminen satunnainen vastaantulija kertoi Kotikokki.netissä omasta versiostaan. Piimää ei kaapissa ollut, eikä siirappia liioin. Improa kehiin. Puolitin ainemäärät suurinpiirtein, korvasin piimän vedellä ja siirapin juoksevalla hunajalla.

Mallaslimppu

 • 2½ dl vettä
 • ½ tl suolaa
 • 2 rkl juoksevaa suomalaista hunajaa
 • 2 rkl rypsiöljyä
 • ½ dl mämmi- ja leipämallasta
 • 0,75 dl luomuruisjauhoa
 • 2 dl luomutäysjyvävehnäjauhoa
 • 2 dl durumvehnäjauhoa
 • ½ dl pizzajauhoa
 • 1,25 tl kuivahiivaa
 1. Kasaa aineet leipäkoneen kulhoon mainitussa järjestyksessä.
 2. Valitse täysjyväleivän ohjelma (Kenwoodissa #4) ja 750 g taikina.
 3. Anna valmiin leivän jäähtyä puolisen tuntia ennen leikkaamista.

Tällä reseptillä päästiin helposti selkeään kärkeen tähänastisista prototyypeistä. Hieman makeaa ja maltaista limppua. Erittäin nam hieman jäähtyneenä oikean voin ja laktoosittoman maitojuoman kanssa. Kiitos Lynx!Seuraavaksi testiin versio 2 samasta aiheesta. Myllyn Paras -sivuilla on myös runsaasti reseptejä, niihinkin pitäisi tutustua.

Onko sinulla hyviä ja toimivia leipäkonereseptejä? Kerro ihmeessä!


Yksi kommentti artikkeliin “Mallaslimppu leipäkoneella

 1. jos leivät lässähtää se on yleensä merkki liiasta nostamisesta mutta noissa koneissa se voi olla myös se että noi vaivaa todella huonosti. huonosti vaivattu taikina nousee juuri tollaseksi ilmavaksi hötöksi joka ei pysy kasassa.

  ..noi kanssa paistaa tosi huonosti, liian kylmässä niin tulee paksu kuivahtanut pinta


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä