Kirkastettu appelsiinimehu

Päivittäistavarakaupan purkkiappelsiinimehu kokee kirkastuksen molekyyligastronomian keinoin. Helppoa ruokatiedettä kotikonstein. Cooking issues -blogi tarjoaa seikkaperäisen ohjeistuksen kuvien kera.

Kirkastettu appelsiinimehu

Hanki nämä:

  • 7,5 dl appelsiinimehua
  • 1,5 g agar-agaria (apteekista)

Näin syntyy kirkaste:

  1. Sekoita agar-agar 2,5 desilitraan appelsiinimehua ja kiehauta se. Anna porista pari minuuttia.
  2. Kaada loput 5 dl appelsiinimehua nauhana joukkoon. Tarkkaile lämpötilaa, älä anna laskea alle 37 asteen, ettei seos hyydy ennen aikojaan.
  3. Nosta kattila jäähauteen päälle lepäämään. Hyytymisreaktio alkaa.
  4. Riko hyytelörakennetta varovasti vispilällä. Hyytelöön muodostuu ryynimäisiä hyytelörakenteita.
  5. Kaada rikottu hyytelö kankaalla vuorattuun siivilään.
  6. Muodosta kankaasta pallo ja purista sitä varovasti. Kirkasta mehua alkaa valua ulos. Älä purista liiaksi, ettei hyytelön herkkä rakenne puristu kankaan läpi.
  7. Riko ryynejä varovasti hieman lisää ja toista puristusoperaatio.
  8. Kankaan sisään jää mäski ja siivilän läpi valuu kirkaste.

Mehun maku on hyvin lähellä alkuperäistä. Kirkasta appelsiinimehua voi tarjoilla vaikka aperitiivina, ja koristella sitä esimerkiksi porkkanamehusta tehdyllä kaviaarilla. Kaviaarista lisää tuonnempana. Kirkastettua mehua voi käyttää myös näyttävämpiin kirkkaisiin drinkkeihin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Muuta hyvää settiä