Kasvispihvit

Kasvispihvejä Luomulaatikon antimista.

Tilasimme eka kertaa Luomulaatikolta tuorelaatikon. Olin jo pitkään miettinyt, toimisiko tuollainen tuoreiden elintarvikkeiden kotiovelle toimitus. Tilausta tehdessä valitsin kuitenkin noudon läheisen Punnitse&Säästä -liikkeen pisteestä, niin ei tarvinnut päivystää kotona toimitusta. Laatikko oli nk. yhdistelmälaatikko vihanneksia, juureksia ja hedelmiä. Vihannekset ja juurekset pääsevät nyt päärooliin raastavassa tarinassa.

Kasvispihvit:

  • 4 porkkanaa
  • 4 lanttua
  • 1 kokonainen palsternakka
  • 100 g varsiselleriä
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 dl ruiskorppujauhoja
  • 1½ dl maustamatonta jogurttia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl yrttisuolaa (luomu)
  • 4 kananmunaa

Tee näin:

  1. Raasta kaverit.
  2. Sekoita korppujauhot, kananmunat, jogurtti, oliiviöljy ja mausteet.
  3. Sekoita kaikki keskenään.
  4. Muotoile pihvit pellille ja paista 225 asteessa 20 min, tai paista pannulla voissa — tulee kaunis pinta ja parempi maku! Muotoilussa voi apuna käyttää metallista rinkulamuottia, niin tulee hifipihvit :)

Ihan maukkaita ja mehukkaita nämä olivat, mutta jotain lisää pitäisi saada seokseen makuprofiilin voimistamiseksi.


6 kommenttia artikkeliin “Kasvispihvit

  1. Paahda porkkanat ja palsternakka? Sitten niitä on ehkä tosin hankala enää raastaa mut voihan ne ajaa muusiksi tms. Ei tuu kyllä melkein koskaan tehtyä kasvispihvejä, jotenkin niistä tulee aina niin epämääräisiä. :)

  2. Joo, paahtaminen saattaisi olla hyvä idea, mutta raastamisen voinee unohtaa siinä tapauksessa. Ehkäpä survominen olisi sitten paikallaan :) Tai sitten voisi kokeilla jotain marinointia. Tai ehkä juustoraastetta mukaan?

  3. kokeile lisätä joukkoon hiukan emmental-raastetta. Itsellä se oli just se mikä puuttu. Jos muussaa massan, tulee piffeistäkin ”muussia” raastamalla saa rakennetta.

    • Kiitti hyvästä vinkistä, Annik. Tuota täytyy kokeilla seuraavan kerran kun piffejä rakentaa. Pitääkin laittaa taas tilausta Luomulaatikolle :)

  4. Hei, olen joskus Valiolta kopioinut idean lisätä kasvispihveihin purkin raejuustoa, tuohon taikinamäärään, jonka olet pyöräyttänyt voisi mennä reilumminkin. Protskua lisää ja myös muuttaa miellyttävästi vähän koostumustaan venyväisemmäksi, mutta ei tule sitä peruskypsytetyn juuston suolaisuutta ja tunkkaisuutta samallalailla.

    • Kiitos hyvästä vinkistä, Elina! Lisäproteiini sekin on tässä tapauksessa tervetullutta. Tein äskettäin levitettä, jossa raejuustoa ja tuoretta basilikaa vedettiin sauvasekoittimella sileäksi, hyvää tuli :)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä