Puolukkainen juustokakku

Piparitaikinapohjalla varustettu ja puolukoin koristeltu juustokakku sopii ihanasti jouluiseen pöytään.

Valmistin ystäväni Minnan kanssa hänen pöytälaatikkoreseptillään  makoisan juustokakun puolukoilla. Kakku on helppo valmistaa valmiista piparkakkutaikinasta.

Pohja

  • 250 g piparkakkutaikinaa

Painele piparkakkutaikina irtovuoan pohjalle ja nosta n. 5cm reunoille. Voit myös kaulita taikinan valmiiksi ja leikata siitä ympyrän pohjalle ja suikaleet reunoille.

Täyte

  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g puolukoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, ja sekoita mukaan tuorejuusto. Kääntele joukkoon puolukat. Kaada täyte pohjan päälle. Paista kakkua uunin alatasolla 175°C noin 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä 30 minuuttia.

Kuorrute

  • 200 g ranskankermaa
  • 1 rkl tomusokeria

Sekoita ranskankerma ja tomusokeri, ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.


2 kommenttia artikkeliin “Puolukkainen juustokakku

  1. Raija Sinisilta

    Hei tämä vaikuttaa helpolta, on pakko kokeilla jo tänään iltapäivällä.

    Kysyn kuitenkin: Eihän pikkuleipätaikinasta tule (45 min paistoaika) kova?

    Jään odottamaan vastausta, josta jo etukäteen KIITÄN!

    Terveisin Raija-mummi 78 v.

    • hyvanmaunrajalla.fi

      Moikka Raija ja kiitos kommentistasi. Siitä onkin tovi vierähtänyt, kun viimeksi ollaan tätä kakkua kokeiltu. Minnan kanssa pohdiskeltiin asiaa ja muistaaksemme se piparitaikina saa kosteutta siitä juustomassasta eikä siten kovetu liiaksi paiston aikana. Kerro toki miten kävi kun leivot. Mukavia leivontahetkiä ja hyvää joulunodotusta


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä