Ruokaa keittobanaanista

Ruoka-/keittobanaani. Miltä se maistuu? Saako siitä ruokaa?

Ostoslistalla on pitkään roikkunut keittobanaani. Näimme sellaisia joskus Stockan heviosastolla, mutta lähikaupoista sitä ei löytynyt. Nyt sitten Stockan kautta viikonlopun viettoon banaanit kainalossa. Ja onhan nuo aikamoisia kavereita. Puolen kilon banaani. Tosin kuorikin on aika paksu.

Banaanit. Punainen ja -ruoka.

Mukaan tarttui maisteltavaksi myös punainen banaani. Se on normibanaania pienempi, mutta täysin tummanpunainen. Myyjä opasti ottamaan niitä pehmeämpi, jo melkein mustia yksilöitä. Maultaan ne ovat ehkä hieman normaalia makeampia. Suutuntuma on rakeisempi, ruokaisampi. Ihan hauska kaveri on se. Niistä ei laitettu ruokaa :)

Sydänkuvionti tabascolla.

Eli ruoan laittoon. Keitto ja muhennosta.

Keittobanaanikeitto

  • 1 keittobanaani (500 g)
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kermaa (luomu)
  • 4 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Aika neutri maku, vähän perunasosekeiton tyyppinen. Menee liisteriksi jos ruuvaa sauvalla liikaa kierroksia. Toimi valkosipulikastikkeen kanssa joka jäi yli kepsukasta.

Viipale habaneroa pitää tiellä.

Sitruunainen keittobanaanimuhennos

  • 1 keittobanaani (500 g)
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl currynlehtiä
  • 1/3 tl kurkumaa
  • 1½ tl korianteria
  • 1/3 tl jeeraa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl habaneroa
  • ½ dl vettä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa

Mausteita olisi voinut laittaa reilummallakin kädellä. Ja lisää habaa! Muistutti vähän spydäriä. Tarjottava het! Muhennoksen inspis Tamarind heaven -blogista.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä