Ruokaa keittobanaanista
Ruoka-/keittobanaani. Miltä se maistuu? Saako siitä ruokaa?
Ostoslistalla on pitkään roikkunut keittobanaani. Näimme sellaisia joskus Stockan heviosastolla, mutta lähikaupoista sitä ei löytynyt. Nyt sitten Stockan kautta viikonlopun viettoon banaanit kainalossa. Ja onhan nuo aikamoisia kavereita. Puolen kilon banaani. Tosin kuorikin on aika paksu.
Mukaan tarttui maisteltavaksi myös punainen banaani. Se on normibanaania pienempi, mutta täysin tummanpunainen. Myyjä opasti ottamaan niitä pehmeämpi, jo melkein mustia yksilöitä. Maultaan ne ovat ehkä hieman normaalia makeampia. Suutuntuma on rakeisempi, ruokaisampi. Ihan hauska kaveri on se. Niistä ei laitettu ruokaa :)
Eli ruoan laittoon. Keitto ja muhennosta.
Keittobanaanikeitto
- 1 keittobanaani (500 g)
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl kermaa (luomu)
- 4 dl vettä
- 1 dl valkoviiniä
- ½ tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl jauhettua inkivääriä
Aika neutri maku, vähän perunasosekeiton tyyppinen. Menee liisteriksi jos ruuvaa sauvalla liikaa kierroksia. Toimi valkosipulikastikkeen kanssa joka jäi yli kepsukasta.
Sitruunainen keittobanaanimuhennos
- 1 keittobanaani (500 g)
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl currynlehtiä
- 1/3 tl kurkumaa
- 1½ tl korianteria
- 1/3 tl jeeraa
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl habaneroa
- ½ dl vettä
- 3 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
Mausteita olisi voinut laittaa reilummallakin kädellä. Ja lisää habaa! Muistutti vähän spydäriä. Tarjottava het! Muhennoksen inspis Tamarind heaven -blogista.