Kesäinen pyttipannu
Kaupasta jäi käteen Ruokapirkka lehti, jota selailtuani löysin uusista perunoista valmistettavan pyttipannun. Koska uudet perunat ovat yksi kesän parhaimmista asioista, niin tätä reseptiä oli kokeiltava.
![Kesainen-pyttipannu](https://www.hyvanmaunrajalla.fi/wp-content/uploads/pyttis.jpg)
Neljään annokseen pyttipannua tarvitset:
- n 600 g uusia perunoita
- 1 pkt makkaraa
- 2-3 nippusipulia
- 250 g kirsikkatomaatteja
- öljyä
- mustapippuria
- muita mausteita (alkuperäisessä ohjeessa jotain Pirkan mausteseosta)
- 4 kananmunaa
Pyttipannu valmistuu:
- Keitä perunat ensin kypsäksi. Mikäli perunat ovat pieniä riittää, että halkaiset ne. Viipaloi makkarat, suikaloi sipuli ja hienonna sipulien varret. Halkaise kirsikkatomaatit.
- Kuullota sipuleita pannulla. Lisää makkaraviipaleet pannulle ruskistumaan.
- Kun makkarat ovat ruskistuneet siirrä ne sipulien kanssa lautaselle odottamaan. Ruskista perunat pannulla.
- Kun perunat ovat ruskistuneet lisää sipulit ja makkarat takaisin pannulle. Mausta ja sekoita varovasti.
- Lisää pinnalle kirsikkatomaatit ja sipulien varret.
- Paista kananmunat ja tarjoile ne pyttipannun kanssa.
Lopputuloksena oli erittäin hyvä, mutta erilainen pyttipannu. Valmistus onnistuu myös esim. muurinpohjapannulla. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.