Lammasta ja bataattia
Pääsiäisen perinteinen lihavalinta on lammas. Tällä kertaa rakennetaan mehukas rulla lampaanfileestä ja mintusta. Lisukkeena lohkoperunoita bataatista.
Lampaaseen tarvitset:
- 250 g lampaan filettä
- tuoretta minttua
- 2 valkosipulin kynttä
- suolaa
- mustapippuria
- honey roasted -suolapähkinöitä
Bataatteihin tarvitset:
- yksi iso bataatti (n. 700 g)
- 2 valkosipulin kynttä
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistä lammast tähän tyyliin:
- Poista lampaanfileestä näkyvät kalvot ja ylimääräinen rasva.
- Leikkaa file auki tekemällä viilto keskelle (ei pohjaan asti) ja siitä edelleen sivuille siten, että saat lihasta levymäisen leveän kappaleen.
- Suolaa ja pippuroi levyke.
- Pilko valkosipulit ja hiero fileeseen.
- Levitä levykkeen päälle runsaasti mintunlehtiä.
- Kääri fileestä rulla ja kiinnitä saumakohta ”ommellen” hammastikuilla.
- Ruskista kääryle nopeasti pannulla voi-öljyseoksessa joka puolelta.
- Taputtele rullan pintaan murskattuja suolapähkinöitä.
- Kääri rulla leivinpaperiin tai folioon.
- Laita uuniin alatasolle bataattien kanssa, katso alla.
Etene bataattien kanssa näin:
- Kuori bataatti. Tätä ei kannata tehdä kovin paljoa etukäteen, sillä bataatti mustuu nopeasti.
- Pilko lohkoiksi tai ranskalaisiksi.
- Laita lohkot kestävään muovipussiin.
- Pilko valkosipulit ja lisää pussiin.
- Lisää öljyä, suolaa ja mustapippuria.
- Puristele lohkoja pussissa tasoittaaksei mausteet.
- Kaada uunipellille ja tasoita/erottele kasa.
- Laita uuniin ylätasolle 250 astetta 15 minuuttia.
Halutessasi saat bataatteihin väriä käyttämällä uunin grillivastustoimintoa. Tarkkaile tällöin tiiviisti kavereita, sillä bataatti mustuu nopeasti ja alkaa savuta (toim.huom.)
Jännä miten tämänkin näkeminen on ollut tähän asti jotenkin vaikeaa. Siis sen, että tokihan nyt noita maustettuja snacksipähkinöitäkin voi ruoanlaitossa käyttää.