Vuohenjuusto-pinaattilasagne

Vuohenjuusto-pinaattilasagne, resepti vapaasti mukaeltuna Yhteishyvästä.

Tomaatti-jauhelihakastike:

  • 3 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 tlk tomaattimurskaa (luomu)
  • 400 g naudan jauhelihaa (luomu)
  • 1 puska basilikaa
  • 1 puska oreganoa
  • 3 rkl häränlihafondia
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta

Näin:

  1. Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipuleita pienessä määrässä oliiviöljyä, ison kasarin pohjalla.
  3. Paista jauheliha sipulien kanssa.
  4. Lisää tomaattimurskat ja revityt, tuoreet yrtit.
  5. Lisää muut mausteet.
  6. Hauduttele pienellä lämmöllä puolisen tuntia.

Juustohässäkkä:

  • 400 g raejuustoa
  • 150 g mozzarellaraastetta (valmis raastepussi)
  • 1 kananmuna
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 100 g vuohenmaidosta tehtyä homejuustoa eli chèvreä

Edetään:

  1. Pilko chèvre pieneksi.
  2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Lisukkeet ja päällysteet:

  • n. 18 kpl lasagnelevyjä
  • 160 g pinaatinlehtiä
  • 1 paketti pekonia
  • 150 g mozzarellaraastetta (valmis raastepussi)
  • muoviloota kirsikkatomaatteja

Kokoaminen ja paisto:

  1. Laita vuoan pohjalle muutama kauhallinen tomaattikastiketta.
  2. Lado päälle lasagnelevyjä niin että peittyy.
  3. Sitten tulee reipas kerros pinaatinlehtiä.
  4. Ja lopuksi muutamia lusikallisia juustohässäkkää.
  5. Luuppaa kohtaan yksi ja toista, kunnes kastikkeet on loppu.
  6. Päällystä pekonisiivuilla.
  7. Ripottele päälle juustoraaste.
  8. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele kauniisti pinnalle.
  9. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 30 min foliolla päällystettynä, sitten vielä 15 min ilman foliota.
  10. Lopuksi heitä grillivastus päälle ja nuketa 3-5 minuuttia, niin juusto ruskistuu ihanasti.

Tästä määrästä tuli kaksin kappalein 30 cm x 24 cm suorakaiteen muotoisia vuokia, eivätkä ne mahtuneet vierekkäin uunin ritilälle. Paistoin sitten kahden kerroksen väkeä. Alemman kerroksen kaveri otti vähemmän lämpöä pintaan, ja vaihdoinkin niitten paikkaa paistamisen puolessavälissä.

Aktiivinen valmistusaika miun vauhdilla oli noin tunnin verran.

Namia oli. Pekoni antaa mukavat sävärit ja chèvre tuo pikantin maun.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä