Toukokuun ruokahaaste: Burgeri

Ahmija-blogi järjesti huhtikuussa ruokahaasteen ”Maltaisia makuja”. HMR osallistui voitokkaalla olutrubikilla. HMR kiittää hienosta haasteesta ja saamistamme äänistä. Kiitos :) Nyt on siis meidän vuoromme pyytää teitä hieromaan kulinaarisia nystyröitänne.

Burgerit/hampparit/purilaiset ovat hyviä, etenkin kun itse jaksaa nähdä sen vaivan ja vääntää ne kasaan. Netti pursuaa toinen toistaan mielikuvituksellisempia ajatuksia ja erilaisten purilaisten tai purilaan makuisten ruokien ohjeita. Lisäksi toukokuussa itse kukin käynnistelee grilli- ja kesäkautta joten tämä haaste sopinee myös kesäkauden avajaisiin, sillä burgereita on helppo ja kiva vääntää isommallekin porukalle. Ja jokaisella on se oma mielipide, miten ja mistä raaka-aineista paras purilainen rakennetaan.

Toukokuun haaste: burgeri

Haasteena on siis valmistaa paras hampurilainen tai hampurilaisen makuinen ruoka. Muodon ja koostumuksen saa itse kukin valita vapaasti. Mikäli tykkää nauttia hampurilaisensa keittomuodossa, pizzana, coctailtikusta tai muuten vaan poikkeavasti, niin laskettakoon se myös mukaan tähän haasteeseen.

Mistä raaka-aineista rakentuu sun burgeri? Mitä kastikkeita siihen tulee? Entä leipä, vaiko ollenkaan leipää? Onko sinulla loistosämpyläresepti? Pihviksi lihaa vai kasvista? Väliin makeaa vai suolaista? Jotain sen kanssa kyytipoikana, lautasella side order?

Tässä yksi resepti kirvoittamaan luomisintoa:

Jucy Lucy burgerit

Säännöt

Haasteeseen voivat osallistua kaikki, joilla on oma blogi (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Haasteeseen osallistutaan kokkaamalla ja bloggaamalla haasteresepti 5.5.-24.5. välisenä aikana, ja jättämällä haastepostauksen osoite/linkki tämän kirjoituksen kommenttilaatikkoon. Ohje linkin lisäämiseen kommenttiin löytyy täältä. Jos resepti ei ole oma, alkuperäisen reseptin lähde on kohteliasta mainita.

Haasteeseen ilmoittautuminen päättyy tiistaina 24.5.2011 klo 23:59. Osallistuessasi annat luvan myös kyseisen linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön haasteruokien yhteenvetopostauksessa ja siihen, että kuvien kokoa saa muuttaa äänestysblogauksessa.  Äänestys alkaa keskiviikkona 25.5.2011 ja päättyy tiistaina 31.5.2011 klo 23:59. Haasteen isäntänä HMR blogi jäävää koko kirjoittajakuntansa sekä kilpailusta että äänestyksestä. Jos äänestyksen päättyessä useammalla postauksella on yhtä paljon ääniä, arvomme voittajan näiden postausten joukosta. Haasteen voittaja julkistetaan keskiviikkona 1.6.2011.
Toukokuun 2011 ruokahaasteen voittajan kunniana on järjestää kesäkuun 2011 ruokahaaste. Aihe, säännöt ja aikataulu ovat hänen päätettävissään. Mikäli voittaja ei tee uutta haastetta 5.6.2011 klo 23:59 mennessä, haaste siirtyy äänestyksessä toiseksi tulleelle jne.

Ei muuta kuin burgerit tulille!


21 kommenttia artikkeliin “Toukokuun ruokahaaste: Burgeri

 1. Toivotamme ensimmäiset kaksi osallistujaa lämpimästi mukaan haasteeseen ja onnea kisaan. Herkullisilta näyttävät molemmat reseptit.

 2. Hyvältä näyttää Taru! Vältän itsekin sämpylöiden leipomista, sillä jäähdyttyään ne normaalisti käyvät paremmin kivittämiseen kuin syömiseen :)
  Onnea kisaan..

 3. Näitä reseptejä lukiessa alkaa tuntua siltä, että tässähän voisi vaikka uskaltautua leipomaan sämpylätkin itse. Onnea kisaan!

 4. Säännöistä on näköjään pudonnut kirjoittamani ohje linkin lisäämisestä pois. Minusta sen voisi lisätä takaisin sillä edellisessä haasteessa taisi olla aika monta urlia ilman linkkiä.

  Jos jotakuta häiritsee, että se korostaa minun osallistumistani haasteisiin niin minun puolestani ohjeen voi lisätä sääntöihin copy pastena minua mainitsematta.

 5. Kiitos huomiosta, Ari. Laitoin linkin lisäämiseen ohjeistuksen sääntöihin. Se lienee tippunut pois jo aiemmin.

  Äänestys on nyt käynnissä, onnea kaikille!

 6. Burgeri kun burgeri :) Ei vaikuttanut huonolta. Syömisteknisesti voi olla hankalaa pitää suikaleet sämpylän välissä..


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä