Pistaasipestolihapullat ja pasta
Lihapullat on, ainakin melkein, kotiruokien ykkönen. Vaikka ne ovatkin herkullisia on vaarana kuitenkin kyllästyminen ennenmin tai myöhemmin. Tätä ajankohtaa voidaan siirtää kunhan vähän varioidaan. Tällä kertaa kokeiltiin ottaa vaikutteita Välimereltä.
Pestoon tarvitset:
- 2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä (paahdettuna ja suolattuna)
- 2 pientä puskaa basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 rkl extra virgin oliiviöljyä
- 1 tl sitruunankuorta
- 0,5 tl mustapippuria
- 0,5 tl suolaa
- 3 rkl parmesanjuustoa raastettuna
Tee näin:
- Valmista pesto tahna. Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi.
Lihapulliin tarvitset:
- 400 g porsaan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 15 cm pätkä (n. 6 dl) patonkia hienonnettuna
- 2 dl lihalientä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5 tl suolaa
- 0,5tl mustapippuria
- Puolet yllä valmistetusta pestosta
- 1dl parmesanjuustoa raastettuna
Tee näin:
- Paloittele ja kuullota pannulla sipuli ja valkosipuli, jotta niistä saadaan maut paremmin esiin.
- Sekoita ainekset kulhossa taikinaksi.
- Pyöritä taikinasta lihapullat uunipellille.
- Laita pullat 250 asteiseen uuniin, ja laske samalla lämpötilaa 200 asteeseen. Paista pullia 22 minuuttia kauniin värisiksi.
Pastaan tarvitset:
- 100g / ruokailija tuorepastaa.
- Puolet yllä valmistetusta pestosta.
Tee näin:
- Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.
- Sekoita loput pestot pastan kanssa.
Kasaa ainekset lautaselle ja koristele esimerkiksi juustoraasteella ja basilikalla.
Loppusanat:
Lihapullista tuli aika kivan makuisia. Kokeilu kannatti.