Karviaismehu
Karviaisesta saa helposti raikasta mehua, ilman suuria ponnistuksia.
Karviainen, tuo oksaalihapokas pensasmarjamme… mitäpä siitä voisi valmistaa? Mehu valmistuu helposti ja nopeasti, ilman mehumaijaa tai perkaamista.
Mehuun:
- 1 kg karviaisia (tässä sekä punaisia että vihreitä)
- 1 l vettä
- 1 tl kuivattua minttua
- 4 dl sokeria
- ½ dl sitruunamehua
Lisäksi tarviset ison kattilan, toisen astian, siivilän ja harsokangasta. Tuore minttu ois tosi jees, mutta eipä löytynyt kaupan tuorehyllystä.
Keittele:
- Huuhtele karviaiset hyvin. Ei tarvitse perata.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada karviaiset joukkoon.
- Keittele pienellä lämmöllä 20 minuuttia. Murskaa marjoja tömpällä keittämisen aikana, elleivät muuten halkeile.
- Vuoraa siivilä harsolla, ja aseta se toisen astian päälle.
- Kaada mössö siivilään.
- Anna mehun valua rauhassa kuiviin. Voit lopuksi puristaa harson hellästi palloksi saadaksesi viimeisetkin mehut.
- Kaada siivilöity mehu takaisin pestyyn kattilaan.
- Lisää minttu ja sokeri.
- Keittele pienellä lämmöllä 15 min.
- Ota kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu.
- Pullota puhtaisiin pulloihin.
Tästä määrästä tulee noin 1,3 litraa valmista, täyteläisen makeaa juomaa. Sitä voi huoletta jatkaa vedellä, laimentaen puoleen tai jopa kolmasosaan. Tarjoile hyvin kylmennettynä sitruunaviipaleiden ja jääpalojen kanssa. Virkistävää!
Kesäinen drinkkivinkki — Karviaismargarita:
- 4 cl karviaismehua
- 2 cl laadukasta tequilaa, esim. Alkon valikoimasta Espolón™ Añejo
- Laita jäitä shakeriin.
- Lisää nesteet.
- Sheikkaa niin maan perusteellisesti.
- Kaada lasiin siivilän läpi.
- Nauti.
Kuulostaa tosi hyvältä. Viikonloppuna pitää varmaan kokeilla.
Onneksi pakastin osan karviaisista, joten on tarpeet omasta takaa paihin :)
Ihan hyvää tuli vaikka ympäristö yritti masentaa. Sokerilla ja sitruunamehulla, ei muuta. Oikein raikas! Ehkä sitten minttu liköörin muodossa pohjalle