Chili con carne suklaalla

Kun parisen vuotta sitten lähdimme ideoimaan toden teolla tätä ruokablogia, oli mulla henkilökohtaisena inspiraationa ja esikuvana Chocochili-blogi.

Sen erinomaisen kauniit kuvat ja selkeät reseptit kutsuivat minut vierailulle päivittäin tarkistamaan, olisiko jotain uutta kivaa ilmestynyt. Tämä suklainen chilipata on ”con carne” -mukaelma Chocochilin reseptistä.

 

Näillä mennään:

  • 1 iso punasipuli
  • 4 luomuvalkosipulin kynttä
  • 2 luomuporkkanaa
  • 2 punaista chilipalkoa
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ¼ tl oreganoa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rkl ruokosokerisiirappia
  • 1½ tl suolaa
  • 400 g kotimaista naudan paistijauhelihaa
  • 2 valkosipulisuolakurkkua
  • 2 tlk luomutomaattimurskaa
  • 140 g tomaattipyreetä
  • 2 tkl papuja
  • 1,25 dl vahvaa kahvia
  • 45 g tummaa suklaata
  • 8 tuoretta herkkusientä

Mene näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 °C.
  2. Pistä kahvia tulemaan. Itse tein vahvan kahvin Illy-espressopuruista mokkapannulla.
  3. Laita valurautapata hellalle ja lorauta pohjalle oliiviöljyä.
  4. Pilko sipuli, valkosipuli, porkkanat ja chilit. Palat voivat jäädä reilun kokoisiksi, ei oo niin nuukaa. Freesaa niitä muutama minuutti öljyssä.
  5. Lisää mausteet ja anna niiden avautua ja luoda hienoja tuoksuja.
  6. Heitä mukaan jauheliha, ja anna sen ruskettua.
  7. Lisää tomaattimurskat ja pyree.
  8. Valuta nesteet pois pavuista ja kaada mukaan. Mulla oli tölkki ruskeita ja toinen kidney-papuja.
  9. Lisää kahvi.
  10. Lisää suklaa. Päädyin Fazerin ”Cocoa nibs” 70%-tummaan.
  11. Paloittele herkkusienet neljään osaan ja heitä mukaan.
  12. Laita kansi päälle ja tuuppaa pata uuniin puoleksitoista tunniksi.
  13. Anna padan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Tämä oli yksi ensimmäisiä talteen ”blogattuja” reseptejä, vaikka julkaisua se odottikin aika kauan. Ihanan täyteläistä ja eksoottista. Muistikuvat mausta pitää herätellä uuden satsin myötä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä