Paahdettua broileria ja sipuleita

Sami 20.10.2010Kommentoi

Viinissä haudutettu ja rapeanahkaiseksi paahdettu broilerin rinta, pastan ja sopivan kastikkeen kanssa on erinomainen viikonloppuherkku.

Olen jo jonkin aikaa perehtynyt pastan keiton saloihin, vaihtevalla menestyksellä. Viimeaikojen tulokset ovat kuitenkin olleet varsin rohkaisevia joten tässä muutama oiva vinkki pastan keittoon sekä herkullinen resepti päälle.

Pastankeiton 10 käskyä à la Eric Treuille ja Anna Del Conte:

  1. Osta aina laadukasta italialaista pastaa.
  2. Käytä keittämiseen suurta kattilaa täynnä vettä.
  3. Älä pihistele veden suolaamisessa.
  4. Keitä aina vesi kiehuvaksi ja pidä se kiehuvana.
  5. Sekoita pastaa usein – Se kiintyy kattilan pohjaan ellet anna sille huomiotasi.
  6. Aloita valmistusajan lasku vasta kun vesi alkaa jälleen kiehua pastan lisäyksen jälkeen.
  7. Älä jätä pastaa yksin. Italialainen sanonta: Spaghetti rakastaa seuraa.
  8. Valuta välittömästi mutta älä aivan kaikkea vettä.
  9. Varmista että kastike ja lämmin tarjoiluastia ovat valmiina ennen pastaa.
  10. Nauti! Italialaiset tunnetusti hiljenevät ainoastaan pastakulhon saapuessa pöytään.

Tarvitaanko oliiviöljyä pastan keitossa? Ei tarvita, sillä öljy jää kiehuessaan veden pinnalle eikä siitä ole mitään hyötyä. Itseasiassa se on hyvän oliiviöljyn tuhlausta.

Näitä tarvitset:

  • 4 kpl luuttomia, marinoimattomia, nahallisia broilerin rintaleikkeitä
  • 12 valkosipulin kynttä
  • 8 salottisipulia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl perunajauhoja
  • 500 g leveää nauhapastaa

Lisäksi tarvitset teflon kattilan, vuoan tai uunipannun, foliota, ja tarjoiluun Parmesan juustoa.

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 200 C asteiseksi.
  2. Asettele kanat nahkapuoli ylöspäin vuokaan.
  3. Leikkaa sipuleista kärjet pois saksilla ja asettele kuorimattomat salotit ja valkosipulit vuokaan.
  4. Kaada viini vuokaan, pirskottele kanat oliviöljyllä ja ripottele päälle suolaa sekä pippuria.
  5. Paahda kanoja uunissa kunnes ne ovat kypsiä (n. 25-35 minuuttia, muista aina tarkastaa kypsyys veitsellä).
  6. Liruta liemi vuoasta kattilaan talteen ja jätä kanat ja sipulit foliolla peitettynä sammutettuun uuniin.
  7. Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi ja anna kiehua about minuutin verran.
  8. Laske lämpöä ja lisää kerma koko ajan sekoittaen.
  9. Suurusta perunajauhoilla ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
  10. Keitä pasta 10 käskyn mukaisesti suolavedessä.
  11. Kun pasta on kypsää, sekoita valutuksen jälkeen heti kastikkeen kanssa.
  12. Tarjoile pasta kanojen ja sipulien kanssa.

Vinkki: Kun leikkaat raaoista sipuleista päät pois, niiden nauttiminen on helppoa puristamalla niistä makeat sisukset ulos.

Hyvä pasta toimii aina ja jälleen kerran ruokapöydässäsi on ainakin hetken hiljaista.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä