Piiraita mikrolla

Hyviä piiraita mikroaaltouunissa. Kuullostaa utopialta…

Pääsinpä minäkin kokeilemaan tätä käyttöömme saamaamme Whirlpoolin Max ihmemikroa. Täytyy myöntää, että olen ollut äärimmäisen skeptinen koko härveliä kohtaan. Minä, kuten varmaan lähes jokainen meistä, käyttää mikroa lähinnä vain ruoan lämmitykseen, joten ajatus kokkaamisesta tuntui lähes kerettiläiseltä. No ennakkoluulot sikseen ja testaamaan onko tästä aparaatista mihinkään.

Mikrohan on sinänsä aika kompakti paketti ja luukku tuntuu mukavan tukevalta. Ainoa asia mikä minua itse koneessa harmitti oli näppäimistö mihin en alussa meinannut saada mitään tuntumaa. Itseasiassa luulin koko vehkeen olevan viallinen kunnes tajusin että nappeja pitää painella kuin sormenjälkisensoria eli mahdollisimman paljon läskiä napille niin homma toimii. Tässä kenties parannusehdotusta Whirlpoolille.

Mikrohan sisältää normimikron lisäksi grillin joten yhdistämällä mikron ja grillin saadaan ruokaa kypsennettyä eri tavalla perinteiseen mikroon verrattuna. Grillin läsnäolo mahdollistaa ruokien ruskistamisen minkä valmistaja on lanseerannut nimellä ”Crisp” toiminto. Sen tehokas käyttö tosin vaatii alumiinisia erikoisvuokia ja pannuja, mitä käsittääkseni toimitetaan mikron mukana. Kokkasin mikrolla kanan rintoja, ja niistä tuli oikein mainioita hyvin nopeassa ajassa. Rintafileen perusongelmahan on sen kuivuus ja perusmikrossa monesti tuloksena erittäin kuivaa, jopa lämmitettäessä. Tämän laitteen kanssa fileistä tuli oikein meheviä ja maukkaita, joten pisteet sille.

Tässä reseptissä tosin lupasin keskittyä piiraisiin sillä niitäkin tuli mikrolla testailtua. Ajatukseni oli haastaa että voiko lounaaksi pyöräyttää suolaisen piiraan ja syödä sen vielä lounastunnin (45 minuuttia) rajoissa. No näin siinä kävi..

Tarvitset:

Pohja:

  • 100g voita
  • 3 dl venhäjauhoja
  • 3 rkl vettä

Täyte (mitä mieleen juolahtaa):

  • 200 g Kuutioitua kypsää kanan rintafilettä (ylijäämiä edelliseltä päivältä)
  • 3 tl aurinkokuivattu tomaatti tahnaa
  • 1/2 dl vihreitä oliiveja
  • 100 g pinaattia
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • suolaa, pippuria ja basilikaa

Päälle:

  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa (ei rasvatonta)

Näin se valmistui:

  1. pehmennä voi mikrossa 30-45 sekuntia. Älä sulata kiehuvaksi!
  2. Sekoita vehnäjauhot voihin kunnes taikina on muromaista.
  3. Lisää vesi ja sekoita.
  4. Painele taikina matalaan mikrovuokaan tasaisesti.
  5. Paista pohjaa mikrossa ”Crisp” toiminnolla 6 minuuttia ja valmistele sillä välin täyte.
  6. Silppua täytteen aineet paitsi kanan rinta ja tomaattitahna.
  7. Pohjan valmistuttua levitä ensin tomaatti tahnaa pohjan päälle ja levittele sitten muu täyte tasaisesti pohjan päälle.
  8. Valmista munamaito ensin rikkomalla munien rakenne kulhossa ja sitten sekoittamalla siihen maito.
  9. Kaada munamaito piirakan päälle.
  10. Paista mikrossa 10 minuuttia ”Crisp” toiminnolla.

Tosi helppoa, nopeaa ja vielä oikein maukastakin. Yllätin itsenikin, sillä paiston aikana ehdin väsätä lisukesalaatin, ja lounastunnista jäi aikaa vielä kahvittelullekin. Toki piiraan voi valmistaa vastaavasti myös uunissa mutta pohjan kysennys ottanee 175 asteessa noin 15 minuuttia ja täytteen noin 30 minuuttia. Täytteen tekemisen rajana on vain mielikuvitus tai jääkaapin sisältö. Pohja ja munamaito pysyvät samana reseptistä riippumatta.

Tämä mikro on siis epäilyksistä huolimatta ihan kelvollinen kone ruoan valmistukseen.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä