Pekonikanaa talvivihannesten kera
Varma resepti onnistumiselle, ja kenties miehen sydämeen, on valmistaa lihaa käärittynä pekoniin. Nam! Lisukkeena kermaisia talvivihanneksia.
Whirlpoolin järjestämän Max blog awardin ollessa loppusuoralla, oli jälleen aika ottaa mikro avuksi kokkailuissa. Tällä kertaa mikro sai hoitaa kanan valmistuksen. Mennään pidemmittä puheitta valmistukseen, jonka jälkeen käyn läpi omia kokemuksia käytössämme olleesta mikrosta. Resepti lainattu mikron mukana tulleista materiaaleista.
Kaupan kautta kotiin:
- 4 kanan rintafilettä
- 8 siivua pekonia
- 200g palsternakkaa
- 200g porkkanaa
- 500g perunaa
- 150g kukkakaalia
- 5 dl kuohukermaa
- 1-2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- suolaa, pippuria, öljyä
Tee näin:
- Mausta rintafileet suolalla ja kääri ne pekoniiin.
- Pilko vihannekset 1/2 cm kokoisiksi kuutioiksi.
- Max mikrolla: esilämmitä Crips pannua tyhjillään 2-3 minuuttia. Laita rintafileet pannulle ja paista niitä kummaltakin puolelta n. 5 minuutin ajan. Lopussa voit ottaa väriä pintaan mikron grillivastuksella. Kana on kypsää kun sisälämpötila on 65 astetta. Tai vaihtoehtoisesti voit ottaa rintafileisiin värin pannulla ja kypsentää uunissa loppuun.
- Odottaessasi rintafileiden valmistumista aloita talvivihannesten valmistamisen. Lämmitä öljy pannussa ja lisää vihannekset pannulle. Paista vihanneksia kunnes saavat hieman väriä (n. 5 minuuttia).
- Lisää kerma pannulle ja keitä kasaan.
- Lisää lehtipersilja ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan juuri ennen tarjoilua.
- Itse lisäsin koristeeksi herneenversoja, jotka tuntui sopivan kanan ja vihannesten kanssa erinomaisesti.
Kanan kohdalla tuloksena oli kauttaaltaan kypsä ja maistuva kokonaisuus. Hieman enemmän väriä olisin toivonut, mutta uskon että sen voi paikata käyttämällä grillivastusta hieman pidempään.
Ensimmäisenä täytyy myöntää, että mikron ottaminen täyspäiväiseksi apuriksi omassa keittiössä vaatii vielä totuttelua. Selkeästi plussaa on laitteen nopeus ja monipuolisuus. Koska mikro on erittäin tehokas, vaatii mikron käyttö testaamista eri raaka-aineiden ja paistoaikojen kanssa oikean lopputuloksen saavuttamiseksi. Max blog awardeihin liittyneissä Blogipostituksissa emme ehtineet hyödyntää mm. laitteen höyrytysominaisuuksia laisinkaan, joten uskon että tulevissa blogikirjoituksissa tulemme vielä palaamaan mikrokokkailuun ja miten se voisi helpottaa kotikokin arkea ja erityisesti juhlaa.
-Jan
Moi!
Nyt on ollut paljon puhetta siitä, että ihmiset heittävät paljon ruokaa roskiin. Niin voisitteko tehdä joitakin reseptejä tai tuunauksia ns. eilisen jäämistä.