Paistetut muikut

Voissa paistettuihin muikkuihin tulee himo..

 

Sattuipa kaupassa kalatiskillä silmääni satsi kuusamon muikkuja. Vanhana savolaisena, himo paistettuihin muikkuihin iski välittömästi. Allergian vuoksi meillä ei syödä kauheasti kalaa, joten olihan näitä pakko saada satsi kotiin paistettavaksi. Muikkuhan on siitä loistava kala, että sitä ei tarvitse juurikaa siivota. Riittää kun nappaa pään ja suolet pois niin se on siinä. Jotkut haluavat ottaa pystön myös pois, mutta kokemuksesta voin sanoe ettei se paljoa menoa haittaa jo kyseessä on pienehköjä muikkuja. Muikun ruodot ovat lähes olemattomat ja niitä ei syödessä tunne juuri lainkaan. Ostamani yksilöt oli jo valmiiksi perattu joten pannu tulille ja menoksi. Lisukkeeksi suosittelen perunamuusia ja itse tykkään dippailla muikkuja majoneesissa.

Paistetut muikut:

Näitä tarvitset (4 hengelle)

  • 500 g muikkuja (siivottuna)
  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 tl suolaa

Tee näin:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Pyörittele muikut jauhoseoksessa.
  3. Paista muikut kolmessa erässä kuumalla pannulla runsaassa voissa (noin 3 minuuttia per puoli).
  4. tarjoile heti, muikut ovat parhaimmillaan saman tien.

 

Pottumuusi:

Näitä tarvitset:

  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 2 dl maitoa (ei rasvatonta)
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa

Tee näin:

  1. Pese, kuori ja kuutioi perunat.
  2. Keitä suolatussa vedessä (1 tl suolaa per litra vettä) kypsiksi.
  3. Kaada vesi pois ja lisää voi.
  4. Kuumenna maito ja lisää kattilaan.
  5. Muussaa perunat joko muusinuijalla tai vatkaimella (ei missään tapauksessa sauvasekoittimella ellet halua liisteriä tapetointiin).
  6. Tarjoile muikkujen lisäkkeenä.

 

Todella helppoa ja erittäin maukasta. Pieni kissa istui kieli pitkällä keittiössä kun valmistin kaloja. Kyllähän tästä satsista sillekin pari liikeni maistiksi.


4 kommenttia artikkeliin “Paistetut muikut

  1. Muikut on niin hyviä! En vaan kauheasti tykkää siitä paistonkatkusta, joka leijuu talossa pitkään, joten muikkuja tulee laitettua ihan liian harvoin, vaikka hallista niitä saisi lähes jatkuvasti. Estetiikan vuoksi jätän päät paikoilleen, ja voihan ne pienistä muikuista syödäkin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä