Maki-sushi

Tämä yksinkertainen resepti on saatu Tampereen työväenopiston erinomaiselta sushi-kurssilta. Voin suositella kurssia kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Riisin valmistaminen

  • 3 cup riisiä (1 cup = 1,8 dl)
  • 5 rkl punaviinietikkaa (ei saa sisältää sokeria)
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa

Riisin ei tarvitse olla mitään erityistä sushi-riisiä, vaan esim. Jasmiini-riisi käy hyvin. Huuhdo riisi huolella ennen keittämistä tai kunnes vesi pysyy kirkkaana. Sekoita viinietikka, sokeri ja suola keskenään ja lisää se valmiiseen riisiin.

Maki-sushi

  • Riittävä määrä merilevälevyjä
  • Wasabia

Täytteeksi esimerkiksi:

  • Kurkkua
  • Kylmäsavulohta
  • Porkkanaa

Aseta merilevälevy bambumaton päälle kiiltävä puoli alaspäin. Levitä ohut ja tasainen kerros jäähtynyttä riisiä merilevälevyn päälle niin, että se peittää noin puolet levystä. Painele sormella paikka täytteelle ja lisää siihen hieman wasabia. Täytteitä voi laittaa oman maun mukaan mutta esimerkiksi kurkku on helppo ja hyvä valinta. Älä kuori kurkkua mutta leikkaa pehmeä sisäosa pois. Tämän jälkeen aloita Maki-rullan kääriminen alalaidasta, älä purista liikaa ettei merilevärulla mene rikki. Anna valmiin rullan seisoa hetki ennen rullien leikkaamista.

Tarjoa soijan ja inkiväärin kanssa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä