Kampasimpukoita papujen ja pekonin kanssa

Vaikka kampasimpukka ja papu-pekoni surf&turf yhdistelmä kuulostaa erikoiselta, vie se mukanaan ensi suupalasta lähtien.

Tämä on ensimmäinen oma artikkeli Hyvanmaunrajalla.fi ruokablogiin, joten päätin julkaista jotain muutaman kerran kokeiltua ja hyväksi havaittua. Valinta osui valkopapu-pekoni-pinaatti paistokseen, jonka kruunaa voissa paistetut kampasimpukat.  Suunnataan pidemmittä puheitta ostoslistan kautta valmistusohjeisiin.

Tarvitset näitä:

  • 2 siivua pekonia
  • 1/2 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 1/2 purkkia valkoisia papuja
  • 8 dl pinaattia
  • 6 kpl tuoreita kampasimpukoita
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 ruokalusikallinen voita
  • 1 sitruunan mehu

Tee näin:

  1. Huuhtele pavut vedellä siivilässä ja anna valua hetken.
  2. Jos kampasimpukat ovat jäisiä, niin sulata ne ja anna ylimääräisen nesteen imeytyä talouspaperiin. Mausta kampasimpukat kummaltakin puolelta pippurilla ja suolalla.
  3. Paista pekoni pannulla medium lämmössä kunnes alkaa rapeutua.
  4. Kaada osa pekonirasvasta pois ja lisää pilkottu punasipuli ja valkosipuli joukkoon. Kypsennä n. 2-3 minuuttia.
  5. Lisää pavut ja pinaatti. Paista kunnes pinaatti on paistunut hieman kasaan.
  6. Ota pannu pois liedeltä ja pidä lämpimänä.
  7. Ota uusi pannu ja lämmitä se keskilämpöiseksi. Lisää voi. Voin sulettua paista kampasimpukoita kummaltakin puolelta 2-3 minuuttia. Älä liikuttele kampasimpukoita pannulla ennen kääntämistä.
  8. Ennen tarjoamista lisää sitruunamehu papuseokseen sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
  9. Asettele paistetut kampasimpukat papuseoksen päälle.
  10. Bon appetit!

Valkopapu-pekoni-pinaatti yhdistelmä toimii omalla kohdallani erittäin hyvin. Kampasimpukat kruunaavat annoksen , mutta myös sitruunamehulla on erittäin piristävä vaikutus hieman raskaalta kuulostavalle pekoni-papu yhdistelmälle.

Tälläkin kertaa keittiössä auttamassa ja lopputuloksista nauttimassa oli oma sous chefini, Marja. Iso kiitos hänelle.

Kommentit omista kokeiluista ja muunnoksista ovat erittäin tervetulleita.


Yksi kommentti artikkeliin “Kampasimpukoita papujen ja pekonin kanssa


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä