Kampasimpukoita papujen ja pekonin kanssa
Vaikka kampasimpukka ja papu-pekoni surf&turf yhdistelmä kuulostaa erikoiselta, vie se mukanaan ensi suupalasta lähtien.
Tämä on ensimmäinen oma artikkeli Hyvanmaunrajalla.fi ruokablogiin, joten päätin julkaista jotain muutaman kerran kokeiltua ja hyväksi havaittua. Valinta osui valkopapu-pekoni-pinaatti paistokseen, jonka kruunaa voissa paistetut kampasimpukat. Suunnataan pidemmittä puheitta ostoslistan kautta valmistusohjeisiin.
Tarvitset näitä:
- 2 siivua pekonia
- 1/2 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 1/2 purkkia valkoisia papuja
- 8 dl pinaattia
- 6 kpl tuoreita kampasimpukoita
- suolaa
- pippuria
- 1 ruokalusikallinen voita
- 1 sitruunan mehu
Tee näin:
- Huuhtele pavut vedellä siivilässä ja anna valua hetken.
- Jos kampasimpukat ovat jäisiä, niin sulata ne ja anna ylimääräisen nesteen imeytyä talouspaperiin. Mausta kampasimpukat kummaltakin puolelta pippurilla ja suolalla.
- Paista pekoni pannulla medium lämmössä kunnes alkaa rapeutua.
- Kaada osa pekonirasvasta pois ja lisää pilkottu punasipuli ja valkosipuli joukkoon. Kypsennä n. 2-3 minuuttia.
- Lisää pavut ja pinaatti. Paista kunnes pinaatti on paistunut hieman kasaan.
- Ota pannu pois liedeltä ja pidä lämpimänä.
- Ota uusi pannu ja lämmitä se keskilämpöiseksi. Lisää voi. Voin sulettua paista kampasimpukoita kummaltakin puolelta 2-3 minuuttia. Älä liikuttele kampasimpukoita pannulla ennen kääntämistä.
- Ennen tarjoamista lisää sitruunamehu papuseokseen sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Asettele paistetut kampasimpukat papuseoksen päälle.
- Bon appetit!
Valkopapu-pekoni-pinaatti yhdistelmä toimii omalla kohdallani erittäin hyvin. Kampasimpukat kruunaavat annoksen , mutta myös sitruunamehulla on erittäin piristävä vaikutus hieman raskaalta kuulostavalle pekoni-papu yhdistelmälle.
Tälläkin kertaa keittiössä auttamassa ja lopputuloksista nauttimassa oli oma sous chefini, Marja. Iso kiitos hänelle.
Kommentit omista kokeiluista ja muunnoksista ovat erittäin tervetulleita.
Pekonit aina kylmälle pannulle!