Appelsiinijuustokakku glögikiilteellä

Miedosti joulun makuja tarjoava, ilman uunia valmistuva juustokakku sopii pikkumakeannälkään.

Pohja

  • 180 g pipareita
  • 75 g voita
  1. Voitele irtopohjavuoan reunat. Pingota leivinpaperi pohjan ja reunan väliin.
  2. Sulata voi.
  3. Murskaa piparit.
  4. Sekoita keskenään.
  5. Painele tasaiseksi pohjaksi irtopohjavuokaan.

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 2 luomukananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl vispikermaa (luomu)
  • 1 prk vaniljarahkaa
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 3 rkl glögiä
  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoon.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
  3. Vatkaa kerma ja yhdistä muna-sokerivaahtoon.
  4. Yhdistä rahka ja tuorejuusto.
  5. Kuumenna glögi ja sulata kuivemmaksi puristetut liivatelehdet siihen.
  6. Sekoita liivateseos rahka-tuorejuustoseokseen.
  7. Yhdistä lopuksi kaikki ainekset.
  8. Kaada ja tasoita irtopohjavuokaan.
  9. Voit halutessasi ripotella hieman puolukoita massan sekaan sekä pinnalle.
  10. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

Kiille

  • 3,5 dl vahvaa glögiä
  • 3 liivatelehteä
  1. Ota 3 ruokalusikallista glögiä erilleen ja kuumenna.
  2. Sulata liivatelehdet siihen.
  3. Yhdistä muuhun glögiin.
  4. Kaada varovasti lusikan kautta hyytyneen kakun pinnalle.
  5. Huomioi ettei irtopohjavuoka vuoda sauman kohdalta.
  6. Hyydytä jääkaapissa vielä tunti.

Lisäkoristelu

Sulata valkosuklaata mikrossa pienessä vahvassa muovipussissa. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota hienoja juttuja pinnalle. Tai lisää tomusokerissa pyöriteltyjä puolukoita tai muuta jouluista. Minä marinoin puolukoita savuisessa skottiviskissä, ja se oli virhe. Savuinen maku dominoi aivan liikaa. Viskimarinoidut puolukat saattavat sopia johonkin muuhun, mutta tähän ei. Ei sitten ollenkaan.


Yksi kommentti artikkeliin “Appelsiinijuustokakku glögikiilteellä


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä